Voordat je geniet van een heerlijk kopje koffie uit de koffiemachine gaat er een heel proces aan vooraf. Er wordt door de fabrikant een grote hoeveelheid sterke koffie gezet. Van deze koffie wordt door middel van een proces, genaamd het vriesdroog-proces al het vocht onttrokken op -40 graden Celsius. Zodoende blijft de koffie smaak behouden. De koffie wordt daarna verkruimeld en zo ontstaan de droge koffie korrels.
Het nadeel van dit proces is dat tijdens het bevriezen en later met het toevoegen van het warme water de deurbeleving van de koffie verloren gaat. Dit wordt tegenwoordig opgelost met het toevoegen van aroma’s waardoor je toch de beleving krijgt die jullie heerlijke kopje verdiend.
Nieuwsgierig naar de smaak en geur? Wij laten jullie graag deze koffievariant ervaren.
Om de juiste keuze te maken voor jullie koffiemachine op het werk, hieronder in 1 oogopslag de belangrijkste indicatoren voor instant koffiemachines.