Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk, jullie ook?Bewust kiezen voor
Cancomatic

Consumenten kiezen steeds bewuster voor duurzaamheid.

Cancomatic is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op het gebied van het milieu en arbeidsomstandigheden en zet zich actief in om de invloed van haar activiteiten op het milieu te beperken. Tevens vinden wij het belangrijk dat de koffie en overige producten welke wij inkopen geproduceerd worden door bedrijven welke ook duurzaam met het milieu omgaan en waar de boeren zoals de koffieboer een eerlijke prijs krijgt voor zijn product. Op deze manier trachten wij ook een steentje bij te dragen aan een kleurrijke leefomgeving.

Dit doen wij ondermeer door het verlagen van onze CO2-uitstoot en verder houden wij, bij het selecteren van onze strategische partners, rekening met de mate waarmee zij bezig zijn met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ook stemmen wij ons assortiment af op de schijf van vijf zodoende bieden wij door bijvoorbeeld de fruitbox en andere gezonde alternatieven voor snoep, snacks en frisdrank de mogelijkheid voor een verantwoorde keus.

Door deze bewuste keuzes en toekomstbestendige maatregelen kunnen wij de wereld op een goede manier achterlaten voor toekomstige generaties.

UTZ certified

UTZ certified

UTZ Certified is een programma en keurmerk voor tropische landbouwproducten.
Max havelaar

Max havelaar

Stichting Max Havelaar helpt kleine producenten in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen.
EKO logo

EKO logo

Alle producten met een EKO-keurmerk zijn geproduceerd volgens de Europese regels voor de biologische landbouw.
Schijf van vijf

Schijf van vijf

Gezond eten en duurzaam eten betekent lekker variëren en elke dag kiezen uit elk vak van de Schijf van Vijf.
Energie label

Energie label

Wij proberen door nieuwe technieken het energie verbruik van onze machines te minimaliseren.
Biologisch keurmerk

Biologisch keurmerk

Het keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Bonen koffie
Een bewuste keuze

Leverancier van Cancomatic
Beukenhorst koffie

Eerlijke handel met duurzame plantages

Alleen de beste Arabica bonen zijn goed genoeg voor jullie kopje Beukenhorst koffie. Deze bonen groeien op door Beukenhorst zorgvuldig gekozen plantages, verspreid over verschillende continenten in diverse landen: Guatemala, Brazilië, en Kenia. Op hooggelegen, vruchtbare berghellingen en onder subtropische omstandigheden krijgen de koffiebonen alle tijd om langzaam te rijpen. En dat proeven jullie!

De relatie van Beukenhorst met de koffieboeren is gebaseerd op respect. Beukenhorst biedt een eerlijke prijs die gemiddeld 40% hoger ligt ten opzichte van de reguliere marktprijzen. Hiermee stelt Beukenhorst de boeren in staat hun mensen naar behoren te belonen, de werkomstandigheden te verbeteren en duurzaam te telen. Het productassortiment van Beukenhorst Koffie is voorzien van diverse keurmerken. Daarmee bekrachtigen zij hun visie op eerlijke handel, respect voor mensen en eerbied voor onze planeet

Van plantage naar Beukenhorst branderij

De reis van de hand geplukte koffiebonen van Beukenhorst naar hun branderij in Lichtenvoorde verloopt hoofdzakelijk over zee. Beukenhorst Koffie heeft bewust gekozen voor een vrachtvervoerder die investeert in een duurzaam diensten- en distributiecentrum voor groene koffie.

Overeenkomsten tussen deze transporteur en Beukenhorst Koffie zijn onder andere het gebruik van groene energie en het nauwkeurige naleven van de strenge voedselveiligheidseisen.

0123456789001234567890%

Hogere prijs voor de koffieboer

Beukenhorst bied een eerlijke prijs die gemiddeld 40% hoger ligt ten opzichte van de reguliere marktprijzen.
0123456789001234567890%

Wecycle

Wanneer een koffiemachine niet meer bruikbaar is, worden de onderdelen uit de machines gehaald. Via Wecycle krijgt 95% van deze onderdelen een nieuw leven.
0123456789001234567890%

Efficiëntere routes

Door efficiënter routes te plannen en de bus beter te vullen hebben wij het aantal kilometers tussen onze stops met 20% weten te verminderen.
012345678900123456789001234567890K+

Biologisch afbreekbare bekers

Afgelopen jaar hebben wij een enorm aantal biologische afbreekbare bekers uitgeleverd welke veelal plastic bekers vervangen hebben.
bt_bb_section_top_section_coverage_image
Logo-hersenstichting

Steunen van Goede Doelen

Naast het betalen van een eerlijke prijs aan de koffieboeren die gemiddeld 40% hoger ligt ten opzichte van de reguliere marktprijzen ondersteunen wij als Cancomatic ook maar al te graag Nederlandse goede doelen. Zo schenken wij jaarlijks een bedrag aan de Hersenstichting en De vrienden van het UMC.

Sponsorbeleid

Wij sponsoren op het moment al een groot aantal sportclubs in onze omgeving en Cancomatic krijgt maandelijks meerdere verzoeken om een evenement, een vereniging, activiteit of een goed doel te sponsoren. Wij beoordelen deze verzoeken en maken bewuste keuzes.

Heb jij een sponsoraanvraag?  Stuur ons dan een bericht via de contactpagina en we gaan kijken naar de mogelijkheden.

CancomaticDe leverancier in de regio Twente en Salland
Cancomatic is al jaren een betrouwbare totaalleverancier op het gebied van koffie, thee, frisdrank- en snoepautomaten en bijbehorende producten.
Onze locatiesWaar kun je ons vinden?
locatie Cancomatic
Blijf in contactVolg ons nu ook op onze social media kanalen!
De nieuwste trends, leuke weetjes of nieuws voor in de koffiehoek?