Contactloos betalen bij snoepautomaten

april 30, 2020by admin0

Sinds 2019 zijn wij bij Cancomatic begonnen met de uitrol van contactloos betalen. Onze automaten staan op verschillende plekken waar snel betalen een pré is, ook speelt mee dat de consument steeds minder contant geld opzak heeft. Om er zorg voor te dragen dat onze dienstverlening blijft aansluiten op de wensen en behoeften van onze gebruikers zijn wij overgegaan tot het uitrollen van contactloos betalen.

Betalen is nog nooit zo makkelijk geweest! even de mobiel of pinpas scannen en de betaling is afgerond.

Contactloos betalen bij vending automaten

Bij vendingautomaten kun je voor bedragen tot en met 25 euro contactloos betalen, zonder pincode. Je kunt achter elkaar in totaal tot maximaal 50 euro contactloos betalen zonder de pincode in te tikken. Tevens bied dit de mogelijkheid om ook Non-Food producten aan te bieden in de vending automaten en kunnen we door de telemetrie welke geïnstalleerd wordt in de machines informatie verzamelen over de piek momenten en welk product op welk dagdeel populair is. Zodoende kunnen wij de voorraad optimaal beheren, kwaliteit waarborgen en indien gewenst aanpassingen doen aan het assortiment.

Voor welke leverancier hebben wij gekozen?

Na een uitgebreide testperiode met meerdere leveranciers hebben wij gekozen voor Payter B.V. als leverancier voor onze contactloze betaaloplossing. Deze terminals zijn zeer betrouwbaar, worden automatisch geüpdatet, zijn goed te integreren in zowel onze koffiemachines als snoepautomaten, zijn eenvoudig in gebruik en ze verzorgen een overzichtelijk dashboard.

Er zijn in Nederland ongeveer 8.000 vendingautomaten voor snoep en drank. Het gemiddelde transactiebedrag ligt rond 1,15 euro.

En dankzij contactloos betalen leer je ook nog eens je klanten kennen, wat kopen ze, op welk moment en welk snoep is favoriet? Contactloos betalen heeft vele voordelen!

Via lan of stand alone?

Wij hebben er voor gekozen om al onze machines te voorzien van een modem, hierdoor zijn wij niet afhankelijk van een eventuele lan verbinding. De modem’s in de Payter B.V. module zijn voorzien van een externe antenne zodat we in bijna elke situatie optimaal bereik hebben en er een stabiele data verbinding is.

Veiliger voor de vendingbranche

Het gebruik van contactloos betalen is ook veiliger voor ons als bedrijf, hierdoor hebben wij minder te maken met contant geld. Er is een duidelijke toename in het gebruik van contactloos betalen, waren er eend 2015 nog minder dan 15 miljoen contactloze betalingen dit is in 2016 al toegenomen tot 40 miljoen en zal in 2020 uitkomen op 60% van alle totale transacties. Misschien leuk om te weten een gemiddelde transactie staat tegenwoordig voor 1,15 euro.

Hoe werkt het?

Contactloos betalen bij een snoepautomaat werkt erg eenvoudig. Je drukt op start, selecteert het product, houdt je pinpas of smartphone bij de lezer, binnen enkele seconden is de betaling afgerond en ontvang je jouw product.

Meer informatie?

Ben je nieuwsgierig geworden, wil je ook een snoepautomaat op het werk of moeten wij jouw huidige automaat voorzien van een contactloos betaalmodule? Neem direct contact met ons op, wij vertellen je graag persoonlijk over de mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CancomaticDe leverancier in de regio Twente en Salland
Cancomatic is al jaren een betrouwbare totaalleverancier op het gebied van koffie, thee, frisdrank- en snoepautomaten en bijbehorende producten.
Onze locatiesWaar kun je ons vinden?
locatie Cancomatic
Blijf in contactVolg ons nu ook op onze social media kanalen!
De nieuwste trends, leuke weetjes of nieuws voor in de koffiehoek?